Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

 

Polityka prywatności serwisu www.sukcespisanyszminka.pl

 

Informacje ogólne

  1. Administratorem danych jest Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką z siedzibą w Warszawie (ul. Podchorążych 75/77 lok. 2, 00-722 Warszawa) wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS 000065316.
     

  2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu poprzez:
    a. dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje;
    b. zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. “ciasteczka”);
    c. gromadzenie logów serwera www.
     

  3. Szanujemy prawo do prywatności i dbamy o bezpieczeństwo danych. W tym celu używamy m.in. bezpiecznego protokołu szyfrowania komunikacji (SSL).

 

Informacje w formularzach

  1. Zbieramy wyłącznie informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
     

  2. Nasz serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
     

  3. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego lub zapisu na newsletter. Znajduje to zastosowanie do wszystkich formularzy, które znajdują się lub w przyszłości znajdą się w serwisie.
     

  4. Twoje dane osobowe przekazane nam w formularzu utworzenia konta w Serwisie są przez nas przetwarzane w celu utworzenia konta oraz świadczenia usług w Serwisie dla użytkowników zalogowanych, na podstawie niezbędności dla wykonania umowy utworzenia konta i świadczenia usług w Serwisie.

    Dane te będą przetwarzane przez okres utrzymywania konta w Serwisie a po tym czasie przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń plus 6 miesięcy.

    Podanie tych danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do założenia i utrzymywania konta w Serwisie i świadczenia usług.
     

  5. Twoje dane osobowe przekazane nam w formularzu zapisu na newsletter są przez nas przetwarzane w celu przesyłania przez nas informacji w postaci wiedzy biznesowej, zawodowej i psychologicznej, informacji o wydarzeniach organizowanych przez Administratora i nowościach w serwisach SukcesPisanySzminka.pl i SukcesToJa.pl oraz informacji handlowych, na podstawie udzielonej zgody.

    Dane te będą przetwarzane przez okres wysyłania newslettera lub do czasu cofnięcia zgody. W każdym czasie możesz odwołać zgodę. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. 

    Podanie tych danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do wysyłki newslettera.
     

  6. Twoje dane osobowe przekazane nam w formularzu zapisu na konsultację online oraz podane w ramach konsultacji są przez nas przetwarzane w celu prowadzenia konsultacji na podstawie niezbędności dla wykonania umowy realizacji konsultacji online oraz w celu wystawienia i rozliczenia faktury na podstawie spełnienia obowiązku ciążącego na Administratorze.

    Dane te będą przetwarzane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń plus 6 miesięcy.

    Podanie tych danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do udzielenia konsultacji online.

    Jako Administrator danych możemy mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
     

  7. Administrator może przekazywać dane użytkowników zebrane w formularzach w następujący sposób:

    1. dane użytkownika pozostawione na stronie internetowej www.sukcespisanyszminka.pl – mogą być przekazywane podmiotom świadczącym na rzecz Administratora usługi niezbędne dla utrzymania i prawidłowego działania Serwisu,
       

    2. dane użytkownika podane dla celu utworzenia konta w Serwisie – mogą być przekazane podmiotom, świadczącym na rzecz Administratora usługi niezbędne dla utrzymania i prawidłowego działania Serwisu oraz świadczenia oferowanych w nim usług,
       

    3. dane użytkownika podane przy zapisie na newsletter – mogą być przekazane podmiotom, które świadczą na rzecz Administratora usługi niezbędne dla wysyłki newslettera i wyłącznie w tym celu,
       

    4. dane użytkownika podane w celu komunikacji – mogą być przekazane podmiotom, które świadczą na rzecz Administratora usługi niezbędne dla zapewnienia komunikacji i wyłącznie w tym celu,
       

    5. dane użytkownika podane w celu zapisu na konsultację online – mogą być przekazane konsultantkom i konsultantom wyłącznie w zakresie i celu przeprowadzenia konsultacji oraz podmiotom świadczącym na rzecz Administratora usługi niezbędne dla zapewnienia prowadzenia konsultacji online, w tym mogą być przetwarzane przy użyciu systemów informatycznych przeznaczonych do komunikacji elektronicznej.

 

Przetwarzanie innych danych

Poza danymi przekazanymi w formularzach przetwarzamy również:

  1. dane przekazane nam w ramach komunikacji telefonicznej, za pośrednictwem poczty elektronicznej lub tradycyjnej:

    dane te są przez nas przetwarzane na podstawie prawnie uzasadnionego celu w postaci komunikacji lub wynikającym z treści korespondencji. Przetwarzamy te dane przez okres trwania komunikacji, a po tym czasie możemy je również przetwarzać przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń, a także w celach archiwizacyjnych i zarządzania relacjami przez okres działalności Fundacji. Dane te możemy przekazywać jedynie podmiotom świadczącym dla nas usługi niezbędne do prowadzenia komunikacji, w tym usługi informatyczne i marketingowe.

    Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do udzielenia odpowiedzi na przesłaną wiadomość lub prowadzenia komunikacji.
     

  2. dane użytkowników, którzy wchodzą z nami w interakcję na portalach społecznościowych (Facebook, Instagram, Linkedin) poprzez polubienie strony, zareagowanie na publikowane przez nas posty, udostępnienia postów, dodawanie komentarzy, wysyłanie wiadomości na pośrednictwem prowadzonego przez nas konta lub dodanie się do wydarzenia:

    poprzez interakcje możemy mieć dostęp do imienia i nazwiska, wizerunku, profilu publicznego oraz innych informacji, jakie przekażesz nam w wiadomości lub komentarzu. Podstawą przetwarzania tych danych jest uzasadniony interes administratora w celu komunikacji z użytkownikami oraz analizy tej komunikacji. Dane te przetwarzamy jedynie przez okres niezbędny do komunikacji z użytkownikami, analizy tej komunikacji oraz przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Dane te możemy przekazywać jedynie podmiotom świadczącym dla nas usługi niezbędne do prowadzenia komunikacji, w tym usługi informatyczne i marketingowe.

    Podanie danych w tym celu jest dobrowolne.
     

  3. dane identyfikacyjne i kontaktowe dziennikarzy oraz wydawców i osób współpracujących z nami przy różnych projektach, które pozyskaliśmy bezpośrednio od nich, redakcji lub z publicznie dostępnych źródeł oraz dane osób komunikujących się z nami w zakresie realizacji projektów lub organizacji wydarzeń

    dane te przetwarzamy na podstawie prawnie uzasadnionego celu w postaci informowania o działalności Fundacji przez okres działalności Fundacji. Dane te możemy przekazywać jedynie podmiotom świadczącym dla nas usługi niezbędne do prowadzenia komunikacji i przekazywania informacji, w tym usługi informatyczne i marketingowe.

 

Informacja o plikach cookies i tworzeniu profilu użytkownika

  1. W serwisie korzystamy z plików cookies.
     

  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
     

  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką z siedzibą w Warszawie.
     

  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    a. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    b. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    c. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
     

  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
     

  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Możesz dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
     

  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
     

  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
     

  9. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.|
     

  10. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/
     

  11. W celu zablokowania wykorzystywania swoich danych w Google Analytics możesz zainstalować dodatek blokujący Google Analytics w swojej przeglądarce, dostępny tu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/?hl=pl.

 

Logi serwera

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
     

  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    a. czas nadejścia zapytania,
    b. czas wysłania odpowiedzi,
    c. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    d. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    e. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku, gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    f. informacje o przeglądarce użytkownika,
    g. informacje o adresie IP.
     

  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
     

  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

 

Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

Jeśli nie chcesz, żebyśmy korzystali z plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www

 

Twoje Prawa

Wszelkie dane osobowe przetwarzamy zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych, RODO) oraz powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.

Stosujemy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych adekwatne do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpieczamy dane osobowe przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, utratą, czy uszkodzeniem.

Pamiętaj, że w stosunku do wszystkich przekazanych nam danych osobowych masz prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, sprzeciwu, a także prawo do przenoszenia tych danych i wniesienia skargi Prezesa Urzędu Ochrony Danych. Możesz skontaktować się z nami pod adresem e-mail: redakcja@sukcespisanyszminka.pl lub pod adresem Inspektora Ochrony Danych: iod@sukcespisanyszminka.pl.

Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką

Podchorążych 75/77 lok. 2

00-722 Warszawa

biuro@sukcespisanyszminka.pl

501-164-241

  • Facebook
  • Instagram
  • Czarny LinkedIn Icon
  • YouTube
  • Czarny ikonę Google Play
  • Czarny Ikona RSS

© 2020 Proudly created with Wix.com